Mikä tuikki.fi on?

Tuikki.fi on Metsähallituksen ilmainen palvelu kalastajille

Rekisteröitymällä saat käyttöösi kalastuspäiväkirjan, johon voit tallentaa monipuolisesti kalastustasi koskevia tietoja: saaliita, ottivieheitä, valokuvia, kalapaikkoja jne. Kalareissusi kohde voi olla Metsähallituksen vesillä tai yksityisvesillä - paikalla ei ole mitään väliä, kyseessä on oma kalastuspäiväkirjasi! Lisäksi voit jakaa tietoa kalareissuista kalakavereillesi Tuikki.fi:ssa, ystävillesi Facebookissa ja Twitterissä tai pitää kalapaikkasi ja kuvasi salaisina päiväkirjassasi.

Tuikki.fi-kalastuspäiväkirja toimii saalispalautekanavana kalaveden omistajille ja hoitajille

Metsähallitus hyödyntää vesiään koskevia lajikohtaisia kokonaissaalistietoja kalaveden käytön ja hoidon suunnittelussa. Mitä enemmän vesien saaliista tiedetään, sitä paremmin vesiä voidaan hoitaa. Saalispalautteet auttavat esimerkiksi istutusten suunnittelussa.

Jos Metsähallitus tai joku muu veden omistaja kerää Tuikki.fi:n kautta saalispalautetta, näkevätkö he myös salaiset kalapaikkani, ottivieheeni tai suurimmat saaliini?

Eivät. He keräävät yhteissaalistietoa järvi-/jokikohtaisesti, eivätkä näe käyttäjien yksittäisiä kalapaikkojasi, ellet sitten halua julkistaa saaliitasi muiden kommentoitavaksi.

Tuikki.fi-kalastuspäiväkirja on saanut tukea MMM:n kalastuksenhoitomaksuvaroista.

Kireitä siimoja!