Mikä tuikki.fi on?

Tuikki.fi on Metsähallituksen kalastajille tarjoama ilmainen palvelu. Rekisteröitymällä saat käyttöösi kalastuspäiväkirjan, johon voit tallentaa monipuolisesti kalastustasi koskevia tietoja mm: saaliita, ottivieheitä, valokuvia ja kalapaikkoja kartalle. Kalareissusi voi koskea niin Metsähallituksen kuin yksityisvesien kalastusta, paikalla ei ole mitään väliä, kyseessä on oma päiväkirjasi!

Voit jakaa tietoa kalareissuista kalakavereillesi tuikki.fi:ssa, ystävillesi facebook:ssa/twitterissa tai pitää kalapaikkasi ja kuvasi salaisina ja vain omana tietonasi päiväkirjassasi. Valinta on kokonaan Sinun!

Tuikki.fi kalastuspäiväkirja toimii samalla saalispalautekanavana kalaveden omistajille ja hoitajille. Metsähallitus hyödyntää vesiään koskevia lajikohtaisia kokonaissaalistietoja kalaveden käytön ja hoidon suunnittelussa. Mitä enemmän vesien saaliista tiedetään, sitä paremmin vesiä voidaan hoitaa. Saalispalautteet auttavat esimerkiksi istutusten suunnittelussa.

Jos Metsähallitus tai joku muu veden omistaja kerää tuikki.fi:n kautta saalispalautetta, näkevätkö he myös salaiset kalapaikkani, ottivieheeni tai ne suurimmat kalat jotka sain? Vastaus on EI. He keräävät yhteissaalistietoa järvi/jokikohtaisesti, eivätkä näe Sinun yksittäisiä kalapaikkojasi, ellet sitten halua julkistaa saaliitasi muiden kommentoitavaksi.

Tuikki.fi kalastuspäiväkirja on saanut tukea MMM:n kalastuksenhoitomaksuvaroista.

Kireitä siimoja!